NKBM počela prodaju Zavarovalnice Maribor

Bez autora
Aug 20 2012

Nova kreditna banka Maribor jučer je i službeno počela postupak prodaje 51 postotnog udjela u Zavarovalnici Maribor. Za savjetnika je izabran UniCredit CAIB Slovenija koji je prije četiri godine za državu odradio postupak javne ponuda dionica Save Re. Iako detalji nisu poznati, neslužbeno banka za svoj udjel očekuje između 50 i 90 milijuna eura. NKBM mora prodati Zavarovalnicu do kraja godine u suprotnom će biti tretirana kao bankovno-osiguravateljni konglomerat pa će morati ispuniti strože kriterije kvalitete kapitala. Za preuzimanje Zavarovalnice Maribor interes su pokazali Grawe i Uniqa a i Sava Re koja već drži 49 posto njezina kapitala.

NKBM počela prodaju Zavarovalnice MariborNova kreditna banka Maribor jučer je i službeno počela postupak prodaje 51 postotnog udjela u Zavarovalnici Maribor.

Za savjetnika je izabran UniCredit CAIB Slovenija koji je prije četiri godine za državu odradio postupak javne ponuda dionica Save Re. Iako detalji nisu poznati, neslužbeno banka za svoj udjel očekuje između 50 i 90 milijuna eura. NKBM mora prodati Zavarovalnicu do kraja godine u suprotnom će biti tretirana kao bankovno-osiguravateljni konglomerat pa će morati ispuniti strože kriterije kvalitete kapitala.

Za preuzimanje Zavarovalnice Maribor interes su pokazali Grawe i Uniqa a i Sava Re koja već drži 49 posto njezina kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik